Share
בולנז'רי / פטיסרי
פטיסרי Le XXV
ביקור בפריז לא ייחשב מושלם בלי חוויית הפטיסרי־בולנז'רי הצרפתי האמיתי. יש פה את המבחר הקלאסי של מקרונים ואקלרים, טארטים וטארטלטים, וכמובן קרואסונים וקישים משובחים. אפשר לשבת במקום ואפשר גם לבקש שיארזו לכם מבחר מהתופינים כדי שתוכלו לשבת על ספסל באחד הגנים היפים וליהנות ממנעמי פריז. כנהוג בעיר, אפשר גם לשבת בחוץ, על המדרכה, ולבהות בתענוג על העוברים והשבים. מומלץ לאכול במקום ארוחת בוקר עם שיק פריזאי.
Korcarz Paris
מעדנייה כשרה במארה עם מגוון לחמים כשרים שאפשר לקנות ולקחת איתכם.
Murciano Benguigui
מגוון רחב של לחמים ועוגות. מתוקים נוסח מזרחי וחלות לשבת
כתובת: 16 Rue des Rosiers, 75004 Paris
פייר הרמה PIERRE HERME
אם שמעתם רק על מאפייה או שף אחד בפריז, רוב הסיכויים שזה היה פייר הרמה, הידוע בתור הקונדיטור הטוב והמלהיב ביותר בפריז. הוא התפרסם בזכות המקרונים הצבעוניים שלו המאופיינים בשילובי טעמים לא שגרתיים. תוכלו למצוא מקרונים מסורתיים במראה, אך כלל לא שגרתיים בטעם, פייר הרמה מפתיע בשילובים מעניינים כמו מנגו, יסמין, תה ואשכולית. מגזין "ווג" הצרפתי הכתיר אותו בתור "הפיקאסו של המאפים".
LA PÂTISSERIE BY CYRIL LIGNAC
ממוקמת ברובע ה- 11, בלב הבובו-שיק (כינוי לסגנון המתאר פריזאיים בורגנים מהבוהמה) של פריז והאזור להיות בו. הפטיסרי הזה הוא פרי יצירתו של השף סיריל לינייק המתהדר במסעדות כוכבי מישלן ומנחה תכנית האוכל המובילה בטלוויזיה הצרפתית. המקום פשוט למראה אך הפריזאים אימצו אותו בזכות העוגות המפתיעות והיצירתיות של השף שהפך להצלחה מסחררת. אל תפספסו את הפאי לימון ואת הקרוקנואזט ("ביס אגוזים").
סבסטיין גודר SEBASTIEN GAUDARD
ייתכן והשם מצלצל לכם מוכר לאחר שהתארח השנה בקונדיטוריה של דלאל בנווה צדק בתל אביב במסגרת פסטיבל הקולינריה הצרפתי. אם החמצתם אותו בארץ, זאת ההזדמנות שלכם לכפר. קשה להישאר אדישים לעיצוב המרהיב כשנכנסים לפטיסרי של סבסטיין גודר. אווירה אלגנטית, צבעי תכלת, דלפקים משיש, ומראות מעושנות, מבטיחות שתרגישו כאילו שחזרתם למאה ה -19 בצרפת הקלאסית. בהתאם לעיצוב, תמצאו גם עוגות מסורתיות כמו "סנט אונורה", "פריז-ברסט", "באבא א-רום" ומילפיי עם טוויסט של השף גודר. אין דבר שם שיעצור אתכם מלנסות את כל המאפים הצרפתים הקלאסיים. הפטיסרי נמצא קרוב למוזיאון הלובר ויכול להיות מושלם לעצירה אחרי סיבוב באזור.
אנג'לינה Angelina
פטיסרי ותיק וידוע בפריז. אנג'לינה, שבפי הצרפתים נקרא סלון תה (Salon de Thé), שילוב של בית קפה ופטיסרי, נוסד בשנת 1903 על ידי קונדיטור אוסטרי, שקרא למקום על שם בתו. באותה העת הפך הפטיסרי לשם דבר בקרב החברה הגבוהה של פריז, והיום הוא נחשב להיכל קודש תיירותי, המושך אליו תיירים מכל העולם. העיצוב קלאסי עם כורסאות בסגנון לואי ה-15, העוגות והקינוחים המעולים מסודרים בקפידה בוויטרינות המצוחצחות, והתור מחוץ למקום ארוך כמעט מדי יום. אבל שווה להמתין בסבלנות ולו רק כדי לשקוע בכורסאות הנוחות, ללגום ממשקה שוקולה שוֹ משובח, מהמפורסמים והטובים בפריז, אל תפספסו את השוקו החם שלהם, ששמו יצא למרחקים, ואת גרסת "אפריקה" שלו – שוקו חם מתוק ומרוכז שצריך לאכול עם כפית.
אנג'לינה הוא מקדש קטן ומפורסם לחובבי תענוגות מתוקים.